tiistai 8. maaliskuuta 2011

☺♥ Satua ja Taikaa :D

Vietimme iki-ihana, keväisen viikonlopun mökillä.

Jokaisessa metsässä ja jokaisella mökillä pitää olla hiukan satua ja taikaa, ja jokaisessa meissä pikkuinen ripaus mielikuvitusta ja hulluutta. On menninkäisiä, haltijoita, keijuja ja muita metsän henkiä. Meillä asuu Karvavarpaita. Niitä on neljä, Fauna, Fiona, Felix ja Filip. Aluksi ne eivät näyttäytyneet, joten ne ovat meille aika uusia tuttavuuksia. Aiemmin niiden olemassaolosta kertoi vain vieno rapina katolla, kun ne kipittivät tervapaperin päällä meidän mennessä nukkumaan. Nyt niiltä on suurin ujous haihtunut ja ne liikkuvat päivänvalollakin. Ne eivät ole suuren suuria, mutta mukavia ja somia ne ovat.

Tässä ne ovat kaikki liikkeellä. Vasemmalla Felix lätsä päässä. Felix on työmies, kantaa huolta rakennuksista, puista ja koneista. Seuraavana Fauna, varsin lempeä puuha-nainen, jolle tärkeintä on eläimien hyvinvointi. Sitten tulee Fiona, ehkä hiukan hienohelma, joka rakastaa kauneutta, ruusuja, lumpeita ja muitakin kukkivia kasveja. Ja hännänhuippuna taiteilijasielu Filip, joka ajattelee paljon ja haaveilee vielä enemmän, on kaikkien ystävä.

Fauna on lähtenyt Felixin seuraksi tarkistamaan klapikasaa, siisti on pino edelleen, hyvin kesti talven tuulet ja tuiskut. Kun vielä yhden kesän kuivuvat, kelpaavat sitten polttopuiksi.

Ja toinen klapipino onkin hiukan suojassa. Aurinko jo sulattaa lunta päältä. Fauna kurkistelee josko näkyisi hiiriä klapien välissä, mutta eipä näy.

Filip kiipesi aurauskeppiin katsomaan näkyykö hangen alta koivuntaimia, ja näkyyhän sieltä pienet latvat. Taisi Filip kyllä kurkistella enemmän naapurin koiria, mutta niitä ei näkynyt vaikka ääni kuuluikin.

Fiona sai kaverikseen Filipin ruusutarhalle, mutta niistä ei näkynyt mitään.
Mutta Fiona tietää, että siellä hangen kätköissä ne odottavat jo kevättä.


Tässä kaikki karvavarpaat varmistamassa, että lato on kestänyt taas yhden talven pakkaset.

Jasu ja Oskarikin nauttivat auringon lämmöstä, vai seisovatko ne rontit varjossa? Yrittävät piilotella kuvan reunassa. :)

Taisi tulla kylmä, kun tulivat kaikki päivää paistattelemaan kuistille)

Käkikellosta olivat kaikki kiinostuneita, Fauna kurkki käkeä ja Felix ihmetteli hiukan sen käheää kukuntaa, Filip haaveili omiaan ja Fiona nautti näkymistä muuten.

Yksi tärkeä asia oli vielä hoidettavana ja siihen tarvittiin apua, nimittäin linnunpönttöjen keväthuolto. Täytyyhän tinteille olla siistit kodit kevääksi. Siihen hommaan valittiin Jasu.

Ja siistiä tuli. Felix ja Fauna tarkistivat tuloksen ja olivat hyvin tyytyväisiä apuun.

Mekin olimme tyytyväisiä mökkiin, aurinkoon, vapaaseen viikonloppuun, toisiimme ja maailmaan ja elämään yleensäkin.

Ihania kevätpäiviä kaikille! :D

☻Kotona

Tylsyyden poistamiseksi otin pari kuvaa.

Tässä on lasinaluset, jotka sain valmiiksi jo aikaa sitten. Eräs ystäväni osti ne itselleen, mutta ei halunutkaan tehdä niitä, koska ne eivät olleet aivan helpot. Joten ne päätyivät minulle. Nyt ne odottelevat olohuoneen pöydällä, jos saisivat kunniatehtäväkseen kannatella viinilasia.


Toinen käsityöni, myös kauan sitten valmistunut. Kuulu lemppareihini ehdottomasti. Oli myös mukava tehdä.

Tämän rauhan keskellä perheemme miespuoliset tietokonenörtit yrittävät yhdessä saada henkeä vanhaan läppäriin. Lukuisista yrityksistä huolimatta se ei ole onnistunut, ainakaan vielä. Tais jo nukkumattikin korjata yrittäjät.