torstai 22. syyskuuta 2011

Ensi kesäksi ruusuhaaveita ☼


Kun mökkikausi alkaa olla ohi ja syksy saapuu, on taas aika tehdä suunnitelmia ensi kesäksi. Jasu lupasi tehdä vielä yhden ruusupenkin, johon tulee seitsämän ruusua. Ruusutarhassa niitä on 24 ja tähän uuteen niitä tosiaan tulee 7, niillä luvuilla kun on tietty merkitys meille.

Ja tässä pari syksyistä kuvaa. Oltiin Oskaria lenkittämässä ja minulla sattui olemaan kamera mukana. Ja varsinkin tämä syyshortensia kiehtoo minua jollain tavalla.

Ja tässä haaveilemiani ruusuja. Ensimmäisenä Tricolore de Flandre, joka on tullut valituksi värinsä vuoksi. Se on ranskanruusu ja tuoksuva.

Tässä Celsiana eli Belle Couronnee, damaskonruusu. Väri on upea ja kukat voivat olla halkaisijaltaan jopa 12cm ja vielä tuoksuvat.

Tämä ruusu on ollut ennenkin suunnitelmissa ja siitä on nyt tullut pakkomielle eli tämä on Aicha. Tämän valitsin, koska muuten tästä ruusujen hankkimisesta ei ikinä tule loppua.

Tässä Duchesse de Montebello, ranskanruusu. Tämän ulkonäkö viehättää ja lukemani mukaan kukka on vielä voimakastuoksuinen, joten sille löytyy varmasti paikka auringossa.

Tämä ruusu, wasagaming, on vielä harkinnan alla. Kukinta on pitkä ja runsas, ne puoltavat valintaa. Mutta jos vastaan tulee jotain aivan vastustamatonta, harkitsen vielä. Tietysti täytyy olla joukossa myös tällainen kaunis ja ahkera kukkija.

Charles de Mills eli Bizarre Triomphant on ranskanruusu. Kukka on todella suuri ja täyteläinen. Tämä kuuluu varmoihin valintoihin.

Rosaraie de L´Hay on tarhakurtturuusu, kukkii pitkään, tuoksu on huumaava ja kukka upea. Erikoinen tämä ruusu ei ole, mutta kaunistaa taatusti pihaa uupumatta koko kesän. :D

Mme Hardy on myös mielessäni. Se on damaskonruusu, kaunis ja voimakastuoksuinen, ja pääsee paikkaamaan rivistöä, jos jotain ruusua ei saa hankittua. Tosin olen selvitellyt ja kaikkia pitäisi olla saatavissa, mutta se selviää kunhan taas alkaa kevätaurinko kuukausien kuluttua paistaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti