sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Juhannuksen jälkeen ☺

Juhannus meni mukavasti. Lapset olivat aattona mökillä kanssamme viettämässä aikaa. Ja juhannusruusukin sai muutaman kukan auki, tässä kuva todisteeksi. Täytyy myöntää, että perinteinen kerrottu versio olisi ehkä enemmän minun mieleeni, mutta tämä oli ensimmäinen ruusu tarhassani. En edes tiennyt, että niitä on erilaisia.
Tässä yksi pelastetuista aukaisi kukkansa ja kovin on saman näköinen kuin vieressä kukkimista aloitteleva Hansaruusu ja tuoksukin on sama. Nyt on luultavasti kaksi samaa ruusua tarhassani, mutta saa olla. Niin pitkään tämä ruusu taisteli mäntyjen välissä köyhässä metsämaassa, joten nyt sillä on oikeus olla ja kukkia.
Ja myös pelastetun kukka, uskoisin sen olevan Alba. On lunastanut paikkansa ja vaikuttaa siltä, että aikoo lunastaa monta muutakin paikkaa. Sen verran juurivesoja näyttää ilmestyvän. Kukka oli vielä hiukan nupussa, joten jouduin vähän sitä raottamaan.
Ei mallikelpoinen esimerkki Ristinummen kukasta, mutta siinä se kuitenkin on. Yksi mun lemppareista. Kunhan se aukaisee lisää nuppuja, otan paremman kuvan.
Ja tässä on uusista ensimmäinen, joka sai kukkansa auki, eli Tove Jansson. Kukka ei ole iso, mutta väri on mainio.
Näitä pikkuruusuja on useita kukkapenkin päässä, sellaisia pelastettuja myös. Yksi on punainen ja kolme on keltaisia.
Tälle en osaa sanoa nimeä, en muista. Laitoimme neljä eriväristä ruusua etupihan kukkapenkkiin viime vuonna. Selvästi keltainen kukka tähän aukee ja pitäisi kukkia koko kesän.
Ja tämä kukki pitkään syksyyn ja valtavan kokoisin kukin. Kukat on valkoiset ja upeat.
Siirrymme takapihalle. Saamme sittenkin omenoita omasta puusta. Tuskin niistä kovin suuria tulee, mutta vaikka jäisivät peukalonpään kokoisiksi, niin ne syödään.
Muutakin satoa odottelemme takapihalta. Ainakin karviaiset näyttävät olevan hyvällä mallilla.
Nämä eivät vielä vakuuta, mutta vadelma tämä kumminkin on. Taitaa kaivata vähän tukea, oksat ovat kovin rennon oloisia. Toivottavasti marjoista tulee makeita.
Unkarinsyreeni oli tiputtanut muutaman kukan lepäilemään lehdelle. Luultavasti sade oli ravistellut ne irti.
Onneksi on vielä paljon nuppujakin. Tämä ei kuulu minun suosikkeihin, mutta ei se nyt pahakaan ole. Ainakin se on hyvä näköeste pihan rajalla.
Ja loppuun vielä tällainen aidan yli kurkkija, liekö koiran- vai vuohenputki, en tiedä. Kohtalaisen kivan näköinen, vaikka rikkaruoho onkin. Ja nyt pitää alkaa valmistautua taas työviikkoon. :D

2 kommenttia:

  1. Hyviä kuvia! Sulla näyttää toi ruusuharrastus vaan kasvavan ;)
    Mukavaa kesää!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :D Täytyy myöntää, että kirva-aikaan ruusuja tuntuu olevan tarpeeksi, mutta talven kuluessa on aina kiva tehdä suunnitelmia. Ja onhan se kiva, että on oma "ruusutarha". Varsinkin kun oon siitä aina haaveillut.

      Poista