torstai 19. tammikuuta 2012

Pyrypäivä ☺


Ulkona pyryttää, lunta tulee vaakasuorassa. Vaikka Piippaliina on terassilla, on se silti saanut pienen lumipeitteen. Silmät putsasin, ettei ihan sokkona tarvitse olla. Kevättä sekin odottelee.

Lasipalloihinkin on lumi tarttunut. Hyvä niin, jospa ne nyt saisivat olla rauhassa linnuilta. Koko alkutalven ovat talitintit käyneet niitä naputtelemassa, ehkä syötävää etsien. Vihjailuista huolimatta en ole aloittanut lintujen talviruokintaa, mieli olisi kyllä tehnyt, mutta on luultavasti kiellettyä näin rivitalossa. Harmi, oishan se mukava katsella lintulaudalla käyviä tintteja. Kissatkin tykkäis varmasti.

Kuten kuvasta huomaa, on kynttilöiden polttaminen lyhdyissä ollut pienellä tauolla. Liekö yövuoroista johtuvaa vai jokohan kynttilöiden aika on ohi. Toisaalta on kyllä vielä niin pimeitä päiviä, että taidanpa vielä nauttia kynttilöiden loisteesta, sikäli mikäli onnistun rämpimään tuonne hankeen sen verran, että saan kynttilät vietyä sinne.

Ei varmastikaan kuvasta erotu, mutta kyllä takapihallakin tuota lunta on. Tämä talventörröttäjä on keijuangervo, joka kavereineen siirrettiin syksyllä etupihalta takapihalle pois ruusujen tieltä.

Oskari pääsi 1,5 tunnin lenkille tänä aamuna. Ja lunta satoi joka suunnasta ja tuulen kanssa. Oskarikin sai kerättyä tassukarvoihinsa kymmenittäin sormenpäänkokoisia lumipalloja. Mutta sitten tuli Riina, nappasi Oskarin, kiikutti sen kylppäriin ja riipi lumipallurat irti. Tässä Oskari asettautumassa aamupäivänokosille koitoksen jälkeen. Tukka hyvin - kaikki hyvin, paitsi se tukka. :D

Tässä Oskari on kuivunut ja kiivennyt jo omalle paikalleen tyynykasan päälle, tietysti. Oiskohan se hiukan hemmoteltu? Jep, on se.

Oskarin nukkuessa uskaltautuu Taavikin päivätorkuille. Oskarin ollessa hereillä se huolehtii yleensä kiitettävästi Taavin liikunnasta ja silloin ei kukaan ole turvassa, vauhti on nimittäin melkoinen.

Siis rauha talossa ja Nalle-vanhuskin untenmailla. Ehkä se katselee unia kesästä, mökkielämästä, auringosta ja maukkaista, pulleista hiiristä.

Siilejä ei tähän aikaan vuodesta näy, paitsi meillä köynnösvehkan vahtina.
Siinä tämän pyrypäivän jutut ja nyt käsitöiden pariin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti