keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Murusia ja kesäkukkia☺

-Raskaan kevään uuvuttama tyttäreni, Riina. Vai olikohan kyseessä minun toilailujen aiheuttama epätoivo? Saattoi myös liittyä yo-juhlien asusteisiin. Tai sitten mua taas pilkattiin, enkä edes ymmärtänyt sitä. Ei jaksa muistaa, mutta kuva on silti soma.
-Epätoivo on hellittänyt ja Riina heittänyt vapaalle, siis tuli mökille. Aurinko paistoi ja ilma oli upea.
-Ja leskenlehtiä löytyi kasvamassa koivun taimien juurilla. Auringon paistaessa ne oikein hehkuivat, piristäviä.
-Tässä yksi pelargonian aluista. Toivottavasti se kasvaa ja vahvistuu kevään edetessä ja jaksaisi kukkia syksyyn asti. Jotenkin kyllä pahaa pelkään, että se alkaa vain näivettyä minun aktiivisessa hoidossani. Tosin koskaan ennen ei ole niin käynyt, ainakaan en muista, enkä kerro.
-Verenpisaroiden alkuja. Niiden suhteen olen toiveikas. Hoidostani huolimatta edelliset kukkivat rehevinä ja upeina ihan pakkasiin asti. Ehkä näiden kanssa käy yhtä hyvä tuuri.
-Kaikilla eläimillä on oma tehtävänsä mökillä. Pellavapää-Oskari toimii Jasun tyynyn lämmittäjänä. Samaan hintaan se myös pöyhii ne todella tehokkaasti. Ainoa huono puoli palvelussa on se, ettei se väisty tuumaakaan Jasun tullessa nukkumaan. Edut ovat kuitenkin haittoja suuremmat, joten Oskarin pesti jatkuu.
-Ja tässä Taapero miettii kuumeisesti, mikä sen homma oli. Toinen oli se hiirien pyydystäminen, mutta ne kun eivät odota. Niillä on aina niin kova kiire johonkin Taavin tullessa paikalle.
-Niin ja toinen oli tietysti saada mamma tuntemaan itsensä tarpeelliseksi ja se käy näin. Ensin pyöritään kalliolla ja imetään turkkiin kaikki mahdolliset roskat ja havunneulaset. Siis ne,jotka ovat lehtipuhaltimen jäljiltä vielä kalliolle jääneet. (Juu, juu, totta sen on. Tietysti havunneulaset pitää siivota lehtipuhaltimella pois. :D)
-Viimeinen työvaihe on kantaa niitä mahdollisimman paljon sisälle. Yhtään ei saa ravistaa turkkia, ettei yksikään putoa ennen aikojaan pois. Eniten pisteitä saa siitä, jos onnistuu viemään ne sänkyyn peiton alle kenenkään huomaamatta. Riittää tosin kunhan ne saa sisälle. Ja taas on harjalle ja rikkalapiolle hommia.
-Nallen tehtävä on vahtia nuorempia karvakuonoja ja pitää yllä kuria ja järjestystä. Ei haittaa vaikka ei muistaisi missä on ja mihin on menossa. Pääasia, ettei sitä paljasta kenellekään, liikkuu vaan ylväästi ja rauhallisesti, niin täydestä menee.
-Ja tässä yrittää tonttu soittaa viulua. Tosin jousi on kadonnut jo muutama vuosi takaperin, kun Larin jalkapallo pamautti koko tontun nurin. Ei mikään yllätys. Kiltisti se silti nöpöttää sillan kupeessa siilien kanssa. Luultavasti seuraavaksi kuvia helajuhlista tai ehkä ruusuista. :D
-Vielä yksi pitää laittaa. Arvaako kukaan, mitä tässä tapahtuu? Viiden pisteen vihje: näin on käynyt jo monesti tänä keväänä ja käy vastakin, yhteensä 23 kertaa. Kolmen pisteen vihje: näin on käynyt myös viime vuonna ja edellisenä, 28 kertaa. Yhden pisteen vihje: yhteistyökumppaneina ovat toimineet useat Etelä-Suomen taimistot. Ja salaisuus: nämä olivat viimeiset, mutta vain toistaiseksi. Ja tästä hyvästä joudun varmasti lämmittämään saunan monta kertaa ja luultavasti kantamaan myös veden. Hih-hih, ja se on sen arvoista. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti