maanantai 20. toukokuuta 2013

Kissatarha ja pihakukkia ☼

Miiko ja Peetu luulivat olevansa matkalla Hong Kongiin, vaikka mentiin vain mökille. :)











Peetu miettii syntyjä syviä vähän ennen pääsyä kissatarhaan. Siinä se napottaa katajan päällä ja katselee lammelle.















Ja Miiko viihtyy pehmeällä, eikä mietiskele ihan niin syvällisiä. Jasun pieni pumpulipallo, tai siis tiikeri. :)










Vihdoin oli tarha valmis ja suurimmat raot tilkitty. Kulku tapahtuu tuuletusikkunan kautta ja puukiekkoja pitkin laskeutumalla. Koivuranka on varmuuden vuoksi laitettu, jos pienet eivät rumhun päältä pääse hyppäämään, mutta aika leiskautuksiahan nuo pomppivat.












Uusia hajuja oli paljon, vaikka jo valjailla käytiin vähän treenaamassa ja ympäristöön tutustumassa. Tarhan sisustus on seuraavaksi vuorossa, vähän kulkusiltaa ja hyllyä, ehkä pari nukkumapaikkaa. Kuljetusboxeille tulee katos, joka toimii säilytyspaikkana ja boxit huili-majoina. Kolmesta paksusta puunrungon pätkästä tulee kolmijalka, jossa roikkuu paksu köysi, ellei Jasu onnistu nukuttamaan mua viinillä tehdäkseen ison nuotion niistä rungoista. Sellaista olen kuullut suunniteltavan.


Nalle-eläkeläinen nautti omasta rauhasta, joka tarkoittaa, että ruokaa on jatkuvasti tarjolla ilman että siihen työntyy kaksi pallopäätä ja nukkua saa kenenkään häiritsemättä. Silti pienet saivat lämpimän vastaanoton kotiin tullessamme. Tosin ne tekivät itseään hiukan tykö, eikä Nallelle jäänyt muuta mahdollisuutta, kun lipaista pari kertaa.











Hiukan olivat pojat mökkeilystä väsyneitä. Kissatarha oli niin uusi, että ikkunasta rampattiin edestakaisin tauotta. Ja kun vielä Riinan Tikokin kävi tarhassa moikkaamassa Miikoa ja Peetua, niin ei ihme, että pienet väsähtivät. Taavi tyytyi sylkemään ja sähisemään ulkopuolella. Se ei vaan voinut uskoa, että ensin se joutuu asumaan Tiko-riiviön kanssa ja sitten vielä mökillekin ilmestyy uusia pallopäitä kaksin kappalein.



Ja Raision orkidea ei petä, kukkia on taas paljon aukeamassa. Sekin saa nauttia ulkoilmasta terassilla.









Etupihalla kukkivat pelargoniat. Eikä mene kauaa, kun ne saavat kaverikseen alppiruusun kukkia, nuput jo punertaa.

2 kommenttia:

  1. Kivat olot olet kissoille järjestänyt ja mukavia kuvia muutenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tuulia. Vielä pitäis kissatarhaan saada pikkujuttuja sisustukseksi. :)

      Poista